Slider

Ciuperci uscate

Se știe foarte bine din popor, că cea mai bună carne e ciuperca. Acestea sunt culese cu strășnicie de către un slujitor al pădurilor, tocmai de pe meleagurile Bucovinei. Ei, dar ce ne facem când trece perioada recoltei, iar pofta unei delicatese din ciuperci proaspete ne întunecă poftele ? Ne adaptăm și noi cum putem, astfel că mai cumpărăm ciuperci de Spania, de prin Italia.. Uneori, pofta e atât de mare, încât ne mulțumim și cu ciuperci made in China..

Dar oare v-am mai spus că bucovinenii sunt aprigi la minte?
Și pentru că ne place să mâncăm din roadele noastre, am decis să împărțim cu voi ciupercile uscate.

Vezi produsele noastre ->

Procesul de obtinere a ciupercilor uscate

Hribi

Hribul este o minunăție dată de natură, unică pentru gustul ei intens și pentru textura cărnoasă. Hribul de Bucovina se poate lăuda cu un gust atât de special, pentru că în el se concentrează parfumul pădurilor sănătoase. Se culege printr-o tehnică secretă, învățată de la cei mai înțelepți mentori în ale pădurii taină, lăsate apoi în liniștea lor, la uscarea binemeritată.

Prin procesul de deshidratare, la care acordăm o deosebită atenție pentru ca ciupercile să nu fie deranjate, iar toată apa din ele să se evapore în ritmul potrivit, reușim să accentuăm gustul, fiind mai intens și mai delicios ca al celor proaspete. Promisiunea noastră rămâne neclintită, noi îți aducem bunătate de hribi uscați culeși din Bucovina, tu mai adaugi puțină apă și asta e ! Ești pregătit, o mâncare de ciuperci să îți gătești, cum numai la bucovineni mai găsești.

Gălbiori

Gălbiorii sunt printre cele mai preferate ciuperci sălbatice de prin Bucovina. Forma lor delicată de lalea ne aduc aminte nouă, pădurarilor, să mai dăruim câte o floare cochetelor noastre neveste. Dar nu despre neveste este vorba, ci despre gălbiori, care au un gust atât de bun, de îți vine să te pupăcești.

Pentru că sunt un soi de ciuperci speciale, le oferim cel mai bun tratament, pentru că le culegem cu îndemânare și le uscăm cu tandrețea cuvenită. La fel ca și în cazul hribilor, feblețea acestor ciuperci uscate este că după ce se adaugă apă, sunt la fel de gustoase ca și cele proaspete. Și nu vorbim de cele de prin Orient.. Pentru că nimic de la străini nu e mai bun, ca ce ne oferă Bucovina noastră dragă.

Sortimentele de ciuperci

Eh, dacă la ceaiuri și la fructe am trezit curiozitate, la ciuperci treaba stă alt fel. Din doar două sortimente, am reușit să îi facem pe sfinți să coboare în Bucovina. De ce crezi că aici avem atâtea lucruri sfânte și atâta puritate de natură care ne înconjoară? Pentru că avem ciuperci gustoase și naturale, pe care le valorificăm din plin, pentru ca să te bucuri și tu de ele.